Wij gebruiken cookies op deze site om jouw gebruikerservaring te verbeteren.

Skip to main content

Nieuwe versie van de ReUse-website

Nieuws
23 juli 2024 14:10

Steeds meer Belgische overheidsdiensten hergebruiken softwarecomponenten. Ze leveren ook hun bijdrage aan de ReUse-catalogus. Op de golf van dit succes hebben onze ReUse-teams de website vernieuwd: hij is nu nog gebruiksvriendelijker.

Zoals je ongetwijfeld hebt gemerkt, is deze website vernieuwd om je nog beter te ondersteunen in je zoektocht naar herbruikbare softwarecomponenten. Een eerste versie van de ReUse-website werd 6 jaar geleden gelanceerd en het aantal gebruikers blijft groeien: de site registreert bijna 1.000 bezoeken per maand! Ondanks dit succes wilden we weten of er nog ruimte was voor verbetering, dus kozen we voor een gebruikerstevredenheidsonderzoek.

Op basis van de resultaten van het onderzoek hebben we vooral het zoeken naar geschikte componenten geoptimaliseerd. Zo kun je direct vanaf de startpagina de catalogus verkennen door te zoeken op trefwoord, of in de vier functionele domeinen. Deze domeinen komen overeen met de essentiële functies van een organisatie, ook bekend als ‘business capabilities’ of  'capability maps' in de organisatiearchitectuur. Verder werd de zoekmachine geoptimaliseerd en er zijn nieuwe zoekfilters ingebouwd in lijn met het type activiteit van de gebruikers.

Veel plezier bij het verkennen!


Maak deel uit van iets groters: join the ReUse movement

Vul de catalogus aan

Communicatie, kerndiensten, ondersteunende diensten, generieke IT-bouwblokken; het zijn allemaal business domeinen die je kunt verrijken met je eigen herbruikbare componenten, nuttig voor andere instellingen. Bovendien kunnen ze betrekking hebben op gebieden die we verder willen ontwikkelen zoals betalingen, rapportage, HR, enz.

Naar informatie en formulier

Word ambassadeur van het hergebruik!

Blader door de catalogus voor meer informatie over herbruikbare onderdelen. Praat met je werknemers en hun netwerken over de voordelen van ReUse.

Hoe meer bekendheid je geeft aan het ReUse-concept en de catalogus verrijkt, hoe meer je de voordelen ervan versterkt.

Volg ons!

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events! Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Raadpleeg al onze nieuwsbrieven

Naar boven