OccupationalAccidentInsurancePolicies

Typologie
Service
Eigenaar
Fedris

Overzicht

Service die toelaat om het repertorium van verzekeringspolissen tegen arbeidsongevallen van alle betrokken werkgevers te consulteren. De gegevens zijn afkomstig van het Sectoraal Repertorium Polissen (SRP) van het Federaal Agentschap voor beroepsrisico’s (Fedris).

Beschrijving

De service biedt volgende functionaliteiten:

  • Opzoeken van alle verzekeringspolissen tegen arbeidsongevallen van een werkgever, op basis van een ondernemingsnummer en een einddatum van contract.
  • Consultateren van de details van een verzekeringspolis tegen arbeidsongevallen, op basis van een verzekeraarsnummer en een contractnummer.
  • Opzoeken van werkgevers van het type ’huispersoneel’ die beschikken over een verzekeringspolis tegen arbeidsongevallen, op basis van de benaming van een werkgever en een interval van postcodes. De opzoeking levert een lijst op met werkgevers met al hun afgesloten verzekeringspolissen tegen arbeidsongevallen en hun adres zoals gekend bij het SRP.

Gebruikersgroepen

FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg die verzekeringspolissen tegen arbeidsongevallen van werkgevers bij Fedris moet consulteren.

Integratie voorwaarden

Momenteel is de KSZ de enige gebruiker die rechtstreeks toegang heeft tot de service. Deze is beschikbaar via het SOAP-protocol (beveiliging via het certificaat X.509).

Elke andere eindgebruiker moet - om toegang tot de service OccupationalAccidentInsurancePolicies te krijgen - onrechtstreeks consulteren, t.t.z. door de KSZ te bevragen via een façadedienst. 

Directe toegang tot de webservice OccupationalAccidentInsurancePolicies, voor een andere onderneming dan de KSZ, zou een aanpassing van het Uniek Dossier OccupationalAccidentInsurancePolicies inhouden met betrekking tot nieuwe toegangsvoorwaarden.

Contact:

Documentatie

back2top