employer/identification

Typologie
Service
Eigenaar
RSZ

Overzicht

Service die signaletiekegevens betreffende een werkgever, een derde betaler of een fonds voor de sluiting van een onderneming, zoals gekend in het werkgeversrepertorium van de RSZ, verstuurt.

Beschrijving

De service biedt volgende functionaliteiten:

  • Opzoeken van alle gegevens van de werkgever op basis van zijn RSZ-nummer
  • Opzoeken van alle gegevens van de werkgever op basis van zijn ondernemingsnummer
  • Opzoeken van gegevens, in de vorm van een samenvatting, van een werkgever op basis van zijn ondernemingsnummer
  • Alfabetisch opzoeken van gegevens, in de vorm van een samenvatting, van de werkgevers op basis van hun adres (straat, postcode, stad en land), van hun benaming, deel van hun RSZ-nummer of deel van hun ondernemingsnummer.

Gebruikersgroepen

Het doelpubliek van de service zijn de toepassingen of services die willen beschikken over de gegevens van een werkgever zoals gekend bij de RSZ.

Afhankelijk van het profiel van de aanvrager zullen bepaalde gegevens al dan niet verstuurd worden.

Integratie voorwaarden

Wordt de service via een webservice gebruikt, dan is een certificaat nodig dat voor de toegang zorgt. De URN van de toepassing dient eveneens toegevoegd te worden in de URN’s met toegang tot de REST-service employer/identification.

Wordt de service via een webtoepassing gebruikt, dan dient de aanvrager zich te authenticeren via eID / It’s me of TOTP.

Contact opnemen met de analisten bij Smals die verantwoordelijk zijn voor de service employer/identification ter controle van de voorziene integratie met de service.

Contact: rsemployeranalysts@smals.be

Documentatie

back2top