Person

Typologie
Service
Eigenaar
RSZ

Overzicht

Service die toelaat om wettelijke persoonsgegevens op te halen uit het Rijksregister en de KSZ-registers.

Beschrijving

De SOAP webservice Person is een façade bovenop de webservice PersonService van de KSZ. De service laat toe om wettelijke persoonsgegevens op te halen uit het Rijksregister en de KSZ-registers op basis van een identificatienummer van de sociale zekerheid (INSZ) of via een fonetische opzoeking.

 De service biedt volgende functionaliteiten:

  • Zoeken van persoonsgegevens op basis van een INSZ
  • Fonetisch zoeken van persoonsgegevens op basis van een naam, adres, geboortedatum (periode) en geslacht

Gebruikersgroepen

De service is beschikbaar voor web- en batchtoepassingen op het portaal van sociale zekerheid. De gebruiker roept de service op via het SOAP protocol (beveiliging TLS1.2 + X.509 Token profile)

Integratie voorwaarden

De toepassing van de gebruiker is gehost binnen de tenant SOCSEC. 

De gebruiker dient te beschikken over een applicatiecertificaat, te verkrijgen via supportcertificates@smals.be. De URN van de toepassing moet via het 'Uniek Dossier' toegevoegd worden aan de toegangsregels van de service.

Bijkomend heeft de gebruiker de toestemming van de KSZ nodig, die toegang verleent op basis van het gebruik en de verwachte volumes. De KSZ levert eveneens de gegevens nodig voor de identificatie van elke request (complex types: InformationCustomerType and LegalContextType).

Voor de integratie van een nieuwe gebruiker, contacteer Vincent Turine van de KSZ.

Om vervolgens een nieuwe gebruiker te integeren, deel de beslissing van de KSZ en de exacte URN van de toepassing mee aan het team SupportSOA@smals.be.

Contact: 

Documentatie

back2top